Tonka

1-235

€ 45,00 incl. btw

Tonka

160 pagina's, z/w en kleurafbeeldingen, 26 x 26 cm, harde kaft, Engelstalig, Dennis David and Lloyd Laumann

Collectus Item, twee exemplaren beschikbaar !

Meer details

2 Items

Waarschuwing: laatste item(s) op voorraad!

Vergelijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn
Tonka Tonka
Tonka Tonka
Tonka Tonka
Tonka Tonka
Tonka Tonka
Tonka Tonka
Tonka Tonka
Tonka Tonka
Tonka Tonka
Tonka Tonka

Tonka

Beleef je jeugdherinneringen opnieuw met dit spectaculaire deel van de Tonka-geschiedenis. Aan de oevers van Lake Minnetonka in Minneapolis creëerden drie mannen Mound Metalcraft in een oud schoolgebouw in de late jaren 1940 en begonnen ze dassenrekken en tuingereedschap te maken. De verkoop was niet zo overvloedig als verwacht, dus besloot de groep stevig constructiespeelgoed te produceren dat was gemaakt van de overgebleven materialen.

Tonka - genoemd naar het nabijgelegen meer - werd geboren en het bedrijf veranderde het gezicht van de speelgoedindustrie voor altijd.Tonka neemt je mee door de begindagen van het bedrijf, tot de aankoop door Hasbro in 1991. Door de jaren heen waren er veel ups en downs, maar een paar dingen bleven constant: de robuuste kwaliteit, het realisme en de duurzaamheid van het speelgoed. De werknemers waren een integraal onderdeel van het bedrijf, en profielen van een handvol voormalige werknemers helpen het verhaal van het bedrijf dat zijn weg naar de top van de speelgoedvrachtwagenindustrie heeft gebaand een persoonlijk niveau te geven.

Elk tijdperk van de Tonka-geschiedenis wordt bestreken en vergezeld van 150 kleuren- en 25 archiefbeelden. Het Tonka-verhaal zelf is er een van een ongelooflijke reis. Van de bescheiden grenzen van een klein schoolgebouw tot een gigantisch bedrijf dat overal speelgoed verkocht, Tonka blijft een begrip voor kracht en duurzaamheid en staat synoniem voor speelgoed dat bestand is tegen alles wat een kind ermee zou kunnen doen.br>Auteur bio:Dennis David is een autojournalist en schrijft voor vele tijdschriften voor liefhebbers van antieke auto's.

Hij verzamelt antieke auto's, is lid van de Society of Automotive Historians, is de technisch redacteur van de National DeSoto Club en is autotaxateur. Dit is zijn derde boek. David woont in het noordwesten van Connecticut met zijn vrouw Susan en zoon Christopher. Lloyd Laumann heeft bijna 30 jaar bij Tonka gewerkt. Hij bekleedde verschillende functies van augustus 1955 tot september 1984, en de laatste functie die hij bekleedde was vice-president productie. Hij ging in 1984 met pensioen en verzamelt sindsdien Tonka-memorabilia. Laumann schrijft sinds 1987 artikelen voor verzamelmagazines en woont momenteel in Waconia, Minnesota, met zijn vrouw Jean.

Gerelateerde producten

Categorieën

Succesvol toegevoegd aan vergelijken