Bulldog Messe Alsfeld 27 en 28 oktober 2018

Bulldog Messe Alsfeld 27 en 28 oktober 2018

22 jaar Bulldog-beurs


Wat begon in 1996 in Rendsburg / Sleeswijk-Holstein ging in 1998 verder in Alsfeld / Hessen. Dit resulteerde in de grootste vakbeurs voor historische landbouwmachines en tractoren.


Op 27 en 28 oktober 2018 vieren we onze »20-jarige Alsfeld« in de Alsfelder Hessenhallen.

De eerste evenementen met de titel "Lanz-Bulldog" - Gebraucht- u. Neuteilemarkt. Pas vanaf het jaar 1998 werd het de Bulldog-beurs. Nu ook in Alsfeld in Hessen. De eerste ideale partner was de Hessische vereniging "Oldtimer Friends Ohmtal" tot de dag van vandaag. Beide locaties ontwikkelden zich tot zeer individuele festiviteiten. Alsfeld in het vizier van Duitsland trok steeds meer bezoekers en exposanten uit Midden- en Zuid-Duitsland en Europa. Op de locatie Rendsburg hebben de Noord-Duitse verzamelaars, evenals de Scandinaviërs uit Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland zich hersteld. Een mix van particuliere en commerciële exposanten specialiseerde zich steeds meer in delen van de historische tractor. Er waren ook vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen. Het belangrijkste onderwerp, maar bleef de klassieke auto's uit de landbouw. Nieuwe locaties in Beieren, Nedersaksen, Brandenburg en Baden-Wuerttemberg werden getest, maar bleken helaas niet economisch haalbaar te zijn.

Het aanbod van de exposanten begon met gebruikt materiaal. De eerste benaderingen van reproducties kwamen op de eerste Rendsburg-beurs in Nederland. Originele onderdelen werden door een exposant uit de voormalige DDR naar Rendsburg gebracht. De langste reis werd beheerst door een bezoeker uit Zwitserland. Met een Mercedes 190 reed hij in één stuk naar Rendsburg. Daar kocht hij extra gewichten voor een Schlüter-tractor. Alles werd verdeeld in het voertuig in het vloeroppervlak en onder de stoelen. Hij zag eruit als een verlaagde raceauto. De volgende dag bereikte de oproep mij: ik kwam goed in Zwitserland aan. Na deze vele feedbacks was het voor mij duidelijk: we willen deze markt betwisten!

De weg van de gespecialiseerde markt voor historische tractoren en machines ontwikkelde zich steeds meer van evenement tot evenement naar de beurs. Demonstraties met voorbeelden van restauratie, tentoonstellingen van zeldzame voertuigen, presentaties van de grote clubs en clubs uit de scene, en niet te vergeten het eerste optreden van de nieuw opgerichte federale vereniging voor historische landbouwtechniek. De uitgevers met hun titels uit de tijdschriftensector, maar ook uit de boekenmarkt worden altijd omringd door de bezoekers. Nieuwe releases, b.v. De tractorkalender van Oldtimer was een visuele traktatie met prachtige modellen in 2015. Laten we ons verrassen, wat onze exposanten nog meer kunnen bedenken. Van de sociale media was te zien "Rendsburg en Alsfeld groeien, niet alleen in de tentoonstellingsruimte, maar ook in de toenemende kwaliteit van de aanbieders. Waar anders is er zo'n uitgebreid aanbod in Duitsland?

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*
Succesvol toegevoegd aan vergelijken