Oldtimerfestival Meddo - 15 en 16 september 2018

Oldtimerfestival Meddo - 15 en 16 september 2018

Het Oldtimerfestival Meddo vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 op een terrein nabij Illegoorweg 2, 7104 AR Winterswijk-Meddo, beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Winterswijk-Meddo is een dorp tussen Winterswijk en Eibergen in de Gelderse Achterhoek. De route naar het terrein wordt met borden “SCA” aangegeven.

De entree bedraagt € 6,00. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis. Parkeren kost € 1,00 per auto.

In 2010 waren de weergoden ons minder goed gezind. Ondanks de ongemakken van een nat terrein en het mindere weer, namen de eigenaren van oldtimers uit Nederland, Duitsland en België de moeite om af te reizen naar Meddo. Ondanks de niet ideale omstandigheden, genoten meer dan 6.000 bezoekers van de bijna 1.000 oldtimers. Ook de kinderen kwamen aan hun trekken: onze jongste bezoekers worden elk jaar weer met allerlei activiteiten geamuseerd.

Het is inmiddels een traditie geworden: de aftocht op zondagmiddag. Langs de toegangswegenverzamelen zich oldtimerliefhebbers om de deelnemers uit te zwaaien. Op het showterrein daarentegen ontstaat een rij van deelnemers voor de infostand die het aandenken komen afhalen. Velen bedanken de organisatoren voor de gezelligheid.

Zonder uitzondering wordt het evenement gekenmerkt als een gemoedelijk samenzijn van oldtimerliefhebbers in een ongedwongen sfeer met een grote variëteit aan bezienswaardigheden. Een degelijke organisatie en de vriendelijke prijzen van de (warme) versnaperingen op het terrein en de dranken in de tent, maken er een echt oldtimerfeest van.

Sinds 17 jaren begeeft zich alles wat rookt, ronkt en roest (tractoren, landbouwmachines, personen- en vrachtauto’s,stationaire- en wegmotoren) met een ruime levenservaring (30 jaar of ouder) in het 3e weekend van september naar het Oldtimerfestival Meddo. Naast oldtimers is er een uitgebreide onderdelen- en hobbymarkt. Voor kinderen is er
vertier en vermaak geregeld. Verschillende oldtimerclubs zullen het Oldtimerfestival Meddo 2011 aandoen tijdens een rondrit. Nadere informatie
hierover wordt bekend gemaakt op onze internetsite.

Joanne van Zadelhoff komt met haar roofvogels naar Meddo voor een indrukwekkende show. Joanne behoort tot de jongste valkeniers van Nederland. In 2008 kwam de toen 19 jarige valkenier al in de publiciteit door een uitgebreid artikel in het regionale dagblad. Daarin stond te lezen dat de geboren en getogen Ruurlose al op 14 jarige leeftijd tijdens een bezoek aan een vogelpark in aanraking kwam met roofvogels. Sindsdien stelt ze alles in het werk om zich te kwalificeren tot valkenier. Tijdens het Oldtimerfestival Meddo 2011 zal zij haar kunnen en dat van haar vogels tonen.

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*
Succesvol toegevoegd aan vergelijken